[Inne] Alarm Silicon jak go odłączyć

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • p_rs
    Classic
    • 2009
    • 37

RABIN, Zabawnie było podczas wyjazdu z serwisu. Za bramą widzę w lusterku majstra, który pędzi za mną. Staję a ten mnie pyta czy jego pracownik skserował książkę gwarancyjną.
    Zamurowało mnie. Skąd miałem wiedzieć co z nią robił przez dwie godziny (naprawa trwała kwadrans)?

Przed zakupem auta, w salonie, po jeździe próbnej umówiłem sie, że wycenę mojej konfiguracji dostanę mailem. Po tygodniu dzwonię, pytam dlaczego zostałem zlekceważony. Odpowiedź była prosta, jasna i klarowna: MIELI SZKOLENIE. uchar

Żeby było jasne, nie jest tam najgorzej :roll: ale do normalności duuuużo brakuje.
  • Guguś
    L&K
    S_OCP Member
    • 2008
    • 1212

Witajcie

Mam w aucie zainstalowany alarm Silicon
    Jest do niego pilot jednak nie działa.

W związku z czym chciałbym jakoś go ominąć, i tu pytanie do znawcy od alarmów.

Wiem, ze można by było pewnikiem jakieś kabelki zewrzeć ale nie wiem za bardzo jak to ugryźć :szeroki_usmiech

Załączam zdjęcia centralki.
    Załączone pliki

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

Guguś, zasadniczo prawdopodobnie nikt ci nie powie jak to zrobić bo jak pamiętam na tym forum jest zasada nie zdradzania i nie pomagania w omijaniu zabezpieczeń bo kilka naszych aut popłynęło w świat i słuch po nich zaginął

Komentarz

• Guguś
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1212

Oczywiście masz 100 % racji, dlatego liczę na wiadomość na PW :szeroki_usmiech

Auto w którym ten alarm jest zainstalowany to moja własność i kupiłem już z tym alarmem.

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

Guguś, jeśli byłem pomocny :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

Guguś, ale pilot jest uszkodzony ( w sensie nie działa ) czy tylko centralka na niego nie reaguje? Może trzeba zsynchronizować pilota?
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Krzycho-63
              Rider
              • 2007
              • 628
              • Superb II (3T4)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kowal 2002
              Guguś, ale pilot jest uszkodzony ( w sensie nie działa ) czy tylko centralka na niego nie reaguje? Może trzeba zsynchronizować pilota?
              Alarm ma ok. 10 lat,pilot z wysuwaną antenką i trzema przyciskami-tego się nie da zsynchronizować.
              Zamieszczone przez Guguś

Wiem, ze można by było pewnikiem jakieś kabelki zewrzeć ale nie wiem za bardzo jak to ugryźć
              Zobacz PW.
              Skoda Superb II Ambition
              2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• Guguś
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1212

Pilot teoretycznie jest sprawny, w momencie gdy auto przeszło w moje posiadanie działał, ledwo co reagował, do wymiany były switche, po wymianie przestał reagować, może przez to, że przez kilka dni pilot był bez bateryjki.

Jeżeli synchronizacja to niestety nie wiem jak.

Zamieszczone przez Krzycho-63
                Alarm ma ok. 10 lat,pilot z wysuwaną antenką i trzema przyciskami-tego się nie da zsynchronizować.
                Zamieszczone przez Guguś

Wiem, ze można by było pewnikiem jakieś kabelki zewrzeć ale nie wiem za bardzo jak to ugryźć
                Zobacz PW.
                Pilot z wysuwaną antenką - rzeczywiście

ma dwa przyciski :szeroki_usmiech

Krzycho-63, wielkie dzięki za PW, w najbliższym czasie sprawdzę Twój tok rozumowania.

Komentarz

Pracuję...